h1

Herrings HC – Borås Knights

oktober 29, 2009

Herrings HC – Borås Knights, 09-10-27
0-9 (0-4,0-5)

9-0. Eller 0-9 för den som är noga. Hur som helst slutade tisdagskvällen med en vinst för Knights med 9 mål mot noll. Och det är siffror som direkt för tankarna till den 3 maj 1987. Till Wien. Till Wiener Stadthalle. Sverige mot Kanada. Albelin och Eldebrink i första backpar. Mikael Andersson med en illa vanskapt hockeyfrilla. 9-0 mot Kanada i en match som till sist ledde Tre Kronor till ett efterlängtat VM-guld.

Annars började matchen i ett ganska dåligt tempo. Varken Herrings eller Borås skapade något och det tog flera minuter innan första skottet avlossade mot mål. Men efter ca 10 minuter startade operation Sikora, Robin ”L-G Pettersson” Johansson satte matchens första mål med ett gött skott. Ingen chans för hemmamålisen att ta den. Sen ramlade målen in. Tommy ”Loob” satte tvåan, Emil ”Thom Eklund” Hårdrock satte trean och ”Bengt-Åke” Simula gjorde periodens fjärde pyts tre minuter innan paus.

Innan andra perioden och således också matchen var över hade Robin gjort hat-trick, likaså Jiri. Broder Hårdrock nr 2, Jonas ”Bergkvist” Hallin hade också tryckt in en puck. Dessutom hade Crona ”Nordmark” och Andreas ”Albelin” fått in några goa open-ajs. Lägg till att Tom ”Pekka” Tapper gjorde sin riktiga debut i seniorsammanhang genom att hålla nollan. Ja, då har vi ett ganska gott dagsverke från Knights. En laginsats där glädje var det mest högoktaniga bränslet.

Enda minuset i matchen var de relativt många utvisningarna. Detta visades sig dock i efterhand bero på att sekretariatet för dagen sköttes av en synnerligen bra organisation. Så de utvisningarna kommer ej att räknas i den officiella statistiken.

Målskyttar
Beng-Åke Simula – 3
Robin Pettersson – 3
Tommy Loob – 1
Emil Eklund – 1
Jonas Bergkvist – 1

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s